Mavi Balyaj,Modelleri ve Elde Edilişi | Kızlara Moda

Mavi Balyaj,Modelleri ve Elde Edilişi

Mavi Balyaj,Modelleri ve Elde Edilişi

Mavi balyaj, son zamanlarda oldukça trend olan bir saç yapım işlemidir. Balyajın en önemli özelliği, uygulanan saçın kendi öz rengini korumasıdır. Yani, balyaj yaptırırken saçlarınızın komple farklı bir renge boyandığı işlemlerden geçmezsiniz. Günümüzde çeşitli renklerde uygulama alanı bulunan balyajın, son zamanlarda sıklıkla tercih edildiği uygulama rengi mavi olmuştur. Dolayısıyla en fazla merak konusunu olan da mavi balyaj modelleri olmuştur.

 

 

 

 

Saçlarınız Işıldasın

 

Saçlar, bir kadının en dikkat çekici ve en önem verdiği parçasıdır. Saçlarınız adeta, üzerinizde taşıdığınız mücevheriniz gibidir. Dolayısı ile kadınlar saçlarına özenle bakar. Her kadın da sağlıklı, hacimli, gür ve ışıl ışıl parlayan saçları olsun ister. Gün içerisinde saç sağlığınızı olumsuz etkileyen bir sürü faktörle de karşı karşıya kalırsınız. Özellikle saçınızı yıkadığınız suların kireç seviyesi saç sağlığı açısından olumsuz bir durum teşkil etmektedir. Saçınız matlaşmış ve donuk bir görünüm elde etmiş olabilir. Bu durumda ilk akla gelen, saçınıza doğal bir parlaklık ve ışıltı kazandıracak bir yöntemdir. Bu yöntem balyaj tekniği ile sağlanabilir. Bilindiği üzere balyaj işlemi doğal saç renginizin üzerine ışıltı katmak amacıyla uygulanan bir işlemdir. Dolayısı ile saçlarınıza zarar vermez, aksine ışıltılı ve parlak görünümü ile saçlarınıza doğal bir hacim katar.

 

 

 

 

Mavi Balyaj Nasıl Elde Edilir?

 

Mavi balyaj elde etmek için öncelikle su bazlı mavi renk bir boya kullanılır. Kuaförünüz, saçlarınızın balyaj yapılacak olan kısmına ayırma işlemi uygulayarak, boyayı nazikçe saçın ayrılmış kısımlarına uygular. Boyanın renk tonu isteğinize göre seyreltilerek belirlenebilir. Yani açık bir mavi ya da laciverte yakın daha koyu bir mavi balyaj elde etmek mümkündür. Bazı saçlarda, saçın balyaj işlemi için ayırlmş olan kısımlarına bir miktar açma işlemi uygulandıktan sonra mavi renk uygulanması daha doğru olur. Çünkü çok koyu saç renklerinde istenilen mavi yansıma tam olarak verilememektedir. Dolayısı ile uygulanacak bölgede açıcı kullanılabilir. Boya saça yeterli miktarda uygulandıktan sonra bekleme süresi başlar. Bu süre genel olarak 30 ya da 45 dakika arasında sürer. Sonrasında saç yıkanır ve kurulanır. Balyaj kullanıma hazırdır.

Mavi Balyaj Kimlere Yakışır?

 

Son zamanlarda bu kadar moda olan bir saç modelinin kime yakışıp yakışmayacağı da dolayısıyla merak konusu haline gelmiştir. Bu görünümde bir saç, genel olarak hemen hemen her ten rengine uyum sağlayabilecek yapıdadır. Yani; sarışın bir kişinin tercih edebileceği gibi, aynı zamanda esmer bir kişi de mavi balyajı tercih edebilir. İki uç ten renginde de oldukça hoş durabilecek bir balyaj rengi olan mavi  oldukça avantajlı bir saç modelidir.

Özellikle mavi tonunun boyama esnasında ayarlanabilir olması da ten rengiyle mükemmel uyumu yakalamanıza olanak sağlayacaktır. Örneğin; koyu esmer tenlerde, mavi rengi daha açık olacak şekilde ayarlanır ise, uygulanan kişide harika bir yansıma elde edilebilecektir. Benzer şekilde; beyaz tenli bir kişi için, mavi tonu daha koyu tutularak hoş bir görünüm elde edilebilir. Göz rengi özellikle yeşil veya mavi olan kişilerde de bu balyaj rengi oldukça hoş durmaktadır.

 

 

 

Mavi Balyaj Modelleri ve Önerileri

 

Mavi balyaj modelleri, son günlerde oldukça yaygın kullanım alanı olduğu için bir hayli çeşitlenmiştir. Tonlarına göre şöyle sıralayabiliriz;

  • Turkuaz mavi balyaj modelleri,
  • Mavi siyah balyajlar,
  • Denim mavi balyaj,
  • Mor geçişli mavi balyajlar,
  • Açık mavi göz alıcı balyaj modelleri.

Bu renk ve modeller, kısa veya uzun saça göre ya da ten rengine göre tercih farklılıkları göstermektedir.

İlginizi Çekebilir: Maun Saç Rengi 

 

 

 

Mavi Ombre Saç Rengi ve Saç Modelleri

 

Mavi Balyaj İle Makyaj Önerileri

 

Mavi, oldukça sıcak olmasının yanı sıra oldukça da iddialı bir renktir. Kullanan kadınların dikkat çekici olması kaçınılmaz olan bu renk, tamamlayıcısı olacak bir makyaj ile elbette harika duracaktır. Özellikle, koyu tonlarda yapılacak bir göz makyajı ile mavinin ışıltısı size gizemli ve kararlı bir hava katar. Koyu renk ile belirgin hale getirilen gözlerin yanı sıra, doğal bir dudak rengine yakın ruj kullanılarak tamamlanmış bir makyaj bu renk saç ile oldukça uyumlu görünür. Bunların yanı sıra yüzünüzde kullanacağınız aydınlatıcılar da mavi yansıma ile karışarak çok hoş bir görünüm verir. Böyle bir saç rengi ile kullanılacak olan allık asla abartılmamalıdır ve fazla renkli olmamalıdır. Toprak tonlarında ya da hafif bir ışıltısı olan doğal allıklar tercih edilmelidir. Aksi takdirde yüzünüzdeki fazla renklilik, saç renginiz ile bütünleşemez ve beklenen etki yaratılmamış olur.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?