2023 Bayan Örgü Kazak Modelleri | Kızlara Moda

2023 Bayan Örgü Kazak Modelleri

2023 Bayan Örgü Kazak Modelleri

Kış ve sonbahar mevsiminin bayan kombinlerine eşlik eden en önemli parçalardan biri olan örgü kazak modelleri oldukça fazla çeşitliliğe sahiptir. Tek renk ve düz modellerin yanı sıra birden fazla rengin bir arada kullanıldığı çizgili, örnekli örgü kazak modelleri bayan tercihleri bulunmaktadır. Sizler için bu konu hakkında tüm önerileri derledim ayrıca videolu anlatımla nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdim. Konuyu sonuna kadar okuduktan sonra aklınızda hiçbir soru işareti kalmayacak ve en güzel model seçimini de yapmış olacaksınız. İşte tüm detaylar!

 

 

 

 

Örgü Kazak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Örgü kazaklar hazır alınanlara göre çok daha kullanışlı, şık ve değerlidir. Bu yüzden bayanlar kış ve bahar kombinelerinde sık sık örgü kazakları tercih etmektedir. Bu modelin seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek daha doğru tercihler yapabilirsiniz. Öncelikle örgü kazak seçerken beden yapınıza uygun seçim yapmalısınız. Eğer kilolarınızı örtmek istiyorsanız vücudunuzu aşırı sarmayan, çok fazla kalın iplikle örülmemiş olan kazakları tercih etmelisiniz.

Bu tarzın seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kazağın örüldüğü ipliğin kaliteli olmasıdır. Kaliteli iplikle, doğru şekilde örülmüş olan örgü kazaklar tercih edilmelidir. Pamuklu, yumuşak dokulu ve kaliteli iplikler ile örülen modelin şıklığını ve ilk gün ki halini asla kaybetmez. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise cinsiyete, yaşa, bedene uygun seçim yapılmasıdır. Aşağıdaki örnekler arasından size en çok yakışan ve uyanı tercih etmelisiniz.

 

 

 

 

Örgü Kazak Fiyatları Ne Kadar?

 

El emeği olduğu için elbette ki hazır olarak alınan kazaklara göre daha fiyatlıdır. Ortada bir emek ve verilen zaman olduğu için daha kıymetli, değerlidir. Bu yüzden de fiyatı hazır olarak alınanlara göre fazla olmaktadır. Modelleri, renkleri, kullanılan ipin kalitesi, örülen kazağın boyutu örgü kazakların fiyatı etkilemektedir. Eğer uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorsanız ve makineye attığınızda bozulmasını istemiyorsanız kaliteli işçilik ve kaliteli ipliğin buluştuğu kazakları tercih etmelisiniz. Kalitesiz iplikle özensiz bir şekilde örülen kazaklar kısa süre içinde tüylenmeye ve bozulmaya başlayacaktır.

 

 

 

Örgü Kazak Çeşitleri Neler?

 

1.Salaş Örgü Kazak Modelleri

 

Bu tarz üst giyiminin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Kalın iplikle örülen kazaklar olduğu gibi daha ince ipliklerle örülen daha narin kazaklarda bulunmaktadır. Aynı zamanda bu stillerin formu da birbirinden farklıdır. Özel davet gibi yerlerde giyilebilecek olan stiller daha çok dar kalıplıdır. Evde günlük giyilenler ise daha salaş modellerdir. Bu örgü konusunda çeşitlilik bir hayli fazladır.

Özellikle de salaş modeller de çeşitliliği görmek mümkündür. Salaş kazak modellerinin tek renk iplikle yapılanları olduğu gibi iki veya daha fazla iplik kullanılarak örülenleri de vardır. Salaş örgü kazaklarda daha çok turuncu ve tonları, kırmızı ve bordo tonları, beyaz, krem, pembe ve tonları, mavi ve tonları, yeşil ve tonları, toprak renkleri tercih edilmektedir.

 

 

 

 

 

2.El Örgüsü Kazak Modelleri

 

El örgüsü kazak modellerinin ince iplikle yapılanları olduğu gibi kalın iplikle soğuk kış günleri için örülenleri de vardır. Aynı zamanda göbekte veya kasıkta biten modellerin yanı sıra bayanların bu sezon çok fazla tercih edecek oldukları salaş ve uzun modellerde ön plandadır. Şiş ile yapılanlar ve tığ ile yapılanları vardır, bunlar çok fazla ilgi görmektedir.

 

 

 

Kışlık Elbise Modelleri ve Fiyatları 2019-2020

 

 

3.Şemalı Bayan Kazak Modelleri

 

Şemalı modeller son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir ve çok fazla kullanılmaktadır.  Tek renk iplikle kendinden desenli olarak yapılan şemalı örgü kazaklar olduğu gibi aynı zamanda birden fazla ipliğin kullanıldığı şemalı kazaklarda vardır. Şemalı kazaklarda daha çok geometrik şekiller ön plandadır. Bazen kazağın tüm bölümleri şemalı iken bazen sadece bir kısmı kolu, önü şemalı olarak örülmektedir. Şemalı modeller hem günlük hem de özel yerlerde giyilebilmektedir. Daha çok spor bir duruşa sahiptir. Bu yüzden spor giyimden hoşlananların ilk tercihleri arasında yer alır.

 

 

 

 

4.El Örgüsü Boğazlı Kazak Modelleri

 

El örgüsü kazakların özellikle kışlık olan modellerinde boğazlı modeller kullanılmaktadır. Boğazlı kazak modellerinin de yine desensiz düz modelleri yapıldığı gibi desenli, renkli modelleri de bulunmaktadır. Bayanların kış kombinelerine eşlik eden boğazlı kazaklarda daha çok kırmızı, bordo, sarı, turkuaz, beyaz, krem, siyah, toprak renkleri ve lacivert daha çok tercih edilmektedir. Hem spor hem de klasik kombinelere uyum sağlayan bir örgü kazak modelidir. Şıklığı ve farklı duruşu ile göz dolduran boğazlı kazakları örmek ise diğer düz modellere oranla daha zordur. Bazı boğazlı kazaklar boğazı ile birlikte bütün şekilde örülürken bazılarının boğaz kısmı sonradan örülmektedir.

 

 

 

5.Renkli Çizgili Örgü Kazak Modelleri

 

Tek renk modeller ne kadar çok tercih ediliyor, örülüyor ve kullanılıyorsa renkli, çizgili modellerde bir o kadar fazla tercih edilmektedir. Renkli modellerde daha çok çizgili, çiçekli, geometrik desenli olan modeller tercih edilmektedir. Renkli çizgili modellerin iki renkten oluşan modelleri mevcut olduğu gibi daha fazla rengin bir arada kullanıldığı daha renkli modelleri de vardır. Renkli ve çizgili kazaklar bayanların özellikle günlük kombinelerinde sıklıkla tercih ettikleri modeller arasında yer almaktadır. Daha çok spor kombinelere eşlik etse de klasik kombinelere de bir hayli yakışan bir modeldir.

 

İlginizi Çekebilir: 2019 En Moda Etek Modelleri

 

 

 

6.2023 Örgü Kazak Modelleri

 

Bu giyim tarzı da tıpkı diğer parçalar ve ürünler gibi değişen modaya, trendlere ayak uydurmak için sürekli yeni örnekler ve modellerle karşımıza çıkmaktadır. Bu üst giyim tarzının trendleri ve modası da her geçtiğimiz sene değişmektedir. 2023 senesinin en trend modelleri ise daha çok tek renk ipliğin kullanıldığı şık ve sade modellerdir. Çok fazla rengin bir arada kullanıldığı rengarenk, desenli, motifli, göz yorucu modeller bu sezon daha az tercihe edilir hale gelecektir. Bu sezon daha şık ve sade modeller göz önünde olacaktır.

Tek renk kazaklardan sonra ise en çok tercih edilen kazak modelleri ise ebruli iplik ile salaş olarak örülen kazaklardır. 2023  sezonuna damga vuracak gibi gözüken seçenekler ebruli iplikler ile yapılan kazaklar olacak gibi gözükmektedir. Bu sezonda aynı zamanda önden düğmeli, boğazlı, salaş ve uzun kazaklarda ön planda olacaktır.

 

 

7.Örgü Kazak Yapılış Videosu (Geniş Anlatım)

 

8.Diğer En İyi Örnekler

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. 2numaralı başlıktaki bordo baklava dilimi kazak modelinin adı ve nasıl örüldüğüyle ilgili bilgi alabilir miyim? Lütfeeen bir an önce başlamak istiyorum.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?