2022-2023 En Moda Nişan Yüzükleri ve Fiyatları | Kızlara Moda

2022-2023 En Moda Nişan Yüzükleri ve Fiyatları

2022-2023 En Moda Nişan Yüzükleri ve Fiyatları

Kız isteme ve söz aşaması geçildikten sonra düğünden önceki son aşamadır. Şimdiler de en fazla yapılan şey söz ve nişanın bir arada yapılmasıdır. Nişan bir nevi olarak düğüne benzer hatta düğüne alıştırma olarak da görebilirsiniz. Aynı düğünde olan detaylar nişanda da mevcuttur. Burada düğünden farklı olarak nişanda yüzükler takılır. Nişanda yapılan hazırlıklar, fotoğraflar, tercih edilen ve genelde gelinliği çağrıştıran nişan elbiseleri bir nevi düğün gibi olmaktadır.

Nişanlanırken yapılması gerekenlerin başında ilk olarak erkek ve kız için yüzük takma olacağından dolayı kız ve erkeğe yüzük bakılması ve satın alınması gerekmektedir. Size düşen sadece yüzüklerinizi seçip yüzüklerinizi kurdele ile birbirlerine bağlandıktan sonra parmaklarınıza takılması için sadece nişan gününü ve tarihini beklemek kalıyor. Nişan yüzükleri sürekli olarak kullanılacağından dolayı tercihiniz mutlaka kullanışlı olan yüzüklerden satın alınmalıdır.

 

Nişan Yüzüğü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Nişanlanmak isteyen kişiler için çiftleri oldukça telaşa düşüren bir durumdur. Piyasa üzerinde bir çok farklı desen, bir çok model ve bir çok firma olmasından kaynaklı olarak çiftler bu değerli yapıyı seçmekte zorlanmaktadırlar. Herhangi bir tasarım aldıktan sonra memnun kalmanız açısından seçecek olacağınız yüzüğü ya da kafanız da tasarlamış olduğunuz bir yüzük modeli varsa öncelik olarak araştırmanız. Ve bilmeniz gereken kafanızda tasarlanmış olan ve modeli belirli olan yüzüğünü alırken dikkat etmeniz gereken ve sonrasında yaşanabilecek (eğer taşlıysa taşların kırılma olasılığına karşı bir risk oluşturması açısından) sorunlara karşı hazırlıklı olmakta fayda vardır.

Seçecek olduğunuz tarz sürekli değişemeyen ve sürekli olarak kullanılan bir aksesuardır. Dikkat etmeniz gereken unsurlar;

  • Öncelik olarak dikkat etmeniz gereken unsurlardan bir tanesi alyansın hangi maddeden yapıldığıdır. İmitasyon içerikli olan ürünler ve içerisinde bulunan ve kullanılan maddelerden meydana gelen sizi alerji yapabilir ve oldukça sizi rahatsız edebilir. Daha öncelerden içerisinde bulunan maddelerden dolayı kaşıntıya sebep olduğu da görülmüştür. Eğer neye alerjiniz olduğunuz bilmiyorsanız yüzük almadan önce altın, beyaz altın, gümüş ya da rose renkli olan takıları parmağınıza takıp alerji yapıp yapmadığınızı tespit edebilirsiniz bu size yüzük seçiminde de çok fazla yarar sağlayacaktır.
  • Alacak olduğunuz stilin mutlaka sizin parmak ölçülerinize göre olmalıdır. Ne çok fazla bol ne de parmağınızı sıkacak kadar dar olmalıdır. Sürekli kilo alıp veren bir yapıya sahipseniz eğer bunu da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Seçiminizin bol olması (parmaktan düşmeyecek derecede bol bile olması) sizi rahatsız etmeye yetecektir. Böyle bir durumda sürekli olarak kendinizi yüzüğünüzün düşme tehlikesine karşı yüzüğünüzü bu risklerden kurtarmak amacıyla sürekli olarak düzeltirken bulursunuz. Çok fazla dar olması da parmağınız sanki şişmiş gibi görünecek ve dar olmasından dolayı da gerçekten şişerek size rahatsızlık verecektir.
  • Eğer aklınız da modelli bir yüzük seçimi varsa bu modeli nişan gününüzden 1 ya da 1 buçuk hafta öncesinden alacak olduğunuz takı firmasına vermeniz gerekmektedir. Çünkü modelli olan yüzüklerin yapımı hazır olan yüzüklere göre biraz daha zor olmaktadır. Nişan zamanı yüzük telaşına düşmek istemeyip hem de kontrol etmeniz açısından 1 ve 1 buçuk ay öncesinden siparişinizi vermeniz sizin için çok daha iyi olacaktır.
  • Nişan yüzüğünüz bir nevi evlilik teklifinde almış olduğunuz tektaş pırlanta yüzüğünüze tamamlayıcı olarak alınır. Bu sebepten dolayı da alacak olduğunuz yüzük tektaşınıza uyumlu alınması daha hoş ve zarif bir görüntü sergilemeye sebep olacaktır.
  • Yüzük seçiminizde eğer taşlı bir yüzük tercih edecekseniz alacak olduğunuz firmaya taşlarıyla alakalı sorular yöneltebilirsiniz. Tasarımın üzerinde bulunan taşların düşme riskine karşı ya da sert darbeler de kullanıma göre sürekli dikkat edecek olduğunuz bir yüzük çeşidiyse eğer biraz daha düşünüp öyle karar vermeniz daha iyi olacaktır.
  • Bir çok seçenek olmasından dolayı zorlanmanız ve kafanızın karışması oldukça doğal ve normal bir durumdur. Fakat iyi yanları sevdiğinizle beraber seçtiğiniz ve parmaklarınıza takılan tasarımlar her daim size yüzüğünüzü gördükçe mutluluk verecektir.

 

Nişan Yüzüğü Fiyatları Ne Kadardır ve Katalogları Nasıldır?

 

Nişan yüzüğü fiyatları seçmiş olduğunuz modele göre değişmektedir. Mesela taşlı olan modeller diğerlerine göre daha fazla fiyat fark ettirebilir. Birbirinden değişik tarzları içeren kataloglar da bir çok yüzük mevcuttur. Seçecek olduğunuz firmanın katalog da ki ürünleri diğer firmalardan her zaman daha farklı olmaktadır.

-Gümüş olanlar 490 TL ile 2900 TL arasında değişen fiyatlara sahip

-Altın olanlar ise 5875 TL ile 38500 TL arasında değişen fiyatlara sahip

 

 

Altın Nişan Yüzükleri Nasıldır ve Fiyatları Ne Kadardır?

 

Altın yüzük fiyatları modeline göre farklıdır 5800 TL den başlayıp modeline göre fiyatları daha yükseğe çıkabilir. Sade ve klasik modeller biraz daha uygundur. Düz klasik bir modelin üzerine şerit olarak geçen ve taş detayları dizilen yüzük modelleri de tercih edilenler arasındadır sadelikten hoşlanmıyorsanız bu modelleri tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Moda Fikirleri

 

 

Markalara Göre Nişan Yüzüğü Modelleri

 

1.Atasay Nişan Yüzüğü Modelleri

Genel olarak nişanlanacak olan kişilerin ilk tercih edecekleri yerlerden bir tanesi atasay kuyumculuktan başkası değildir. Atasay kuyumculuk ve bazı iyi firmalardan güvenli bir şekilde nişan yüzükleri alınır. Model olarak çeşit fazlasıyla bulabilirsiniz. Atasay kuyumculukta sade olan alyanslar biraz daha diğerlerine göre uygundur. Diğer modeller şerit olarak geçen taşlı modeller mevcuttur beyaz ve ışıldayan taşların uyumuyla altın renginin kattığı renk yüzüklerinizi oldukça dikkat çekici kılmaktadır.

Şimdiler de yeni model olan altın renkli ve nokta nokta olan detaylar puantiyeli bir görüntü katacaktır yüzüğünüze diğer standart yüzüklere göre oldukça farklı bir yüzüktür.

 

-Beyaz Altın Tamtur Alyans

Fiyatı:895 TL

 

-İki Renkli Çift Alyans

Fiyatı: 1800 TL

-Pırlanta Tria Yüzük

Fiyatı: 3425 TL

 

-Sarı Altın Yüzük

Fiyatı:810 tl

 

-Baget Pırlanta Yüzük

Fiyatı: 2310

 

 

2.Altınbaş Nişan Yüzüğü Modelleri 2022-2023 Nedir?

Altınbaş da Atasay kadar yüzüklerde ve takılarda kendisini kanıtlamış bir markadır. Altınbaş da 2019 ve 2020 modelleri arasında biraz daha ağır ve işlemeli modeller mevcuttur. Osmanlı kültüründen hazırlanmış nakışlı ve Kanuni Sultan Süleyman’ın ve Hürrem sultanın ikili yüzükleri meydana gelmiştir. Bu modeller yüzüğe hem ağırlık hem de farklılık katacaktır.

-Altınbaş İkili Alyans

Fiyatı: 2931 TL

-0.37 Karat Pırlanta Yüzük

Fiyatı:4798

 

-0.09 Karat Nişan Yüzüğü

Fiyatı:1288 TL

-0.36 Karat Nişan Yüzüğü

Fiyatı: 3214 TL

-22 Ayar Altın Yüzük

Fiyatı: 1676 TL

 

3.Zen Nişan Yüzüğü 2022-2023 Modelleri Nelerdir?

Zen pırlanta diğer yüzük firmalarına göre biraz daha sadelikten ve zariflikten yanadır. 2019 ve 2020 yılında yüzük kataloğunda sadeliğe yer vermiştir. Genel olarak sade yüzükler tercihiniz arasında bulunuyorsa Zen kuyumcularını ziyaret etmenizde yarar vardır. Zen yüzük modelleri Klasik alyans oldukça sık olarak kullanılan yüzük çeşitleri arasındadır.

Kataloğunda yenisi eklenen rose renkleri de canlılık katmıştır. Klasik modellerinin rose rengi ve ortasında bulunan taş detayıyla sadelikten uzak ve şık bir detaya değinmiştir. Bir diğer şık modeli ise pırlantalı fakat petek şeklinde olan yüzüktür parmağınızda düz bir alyans istemiyorsanız petek detayları parmaklarınız da farklı gözükecektir. Petekli modellerin başka bir modeli de petekli ve aralarında pırlanta detayları parmaklarınızı parlak ve ışıldamasına sebep olacaktır.

-0.19 Karat Pırlanta Yüzük

Fiyatı:1980 TL

 

-Tria Pırlanta Yüzük

Fiyatı:2390 TL

-Klasik Nişan Yüzüğü Zen

Fiyatı: Erkek 699 TL

            Kadın 800 TL

 

-Zen Modern Alyans

Fiyatı:1698 TL

 

-Zen Şık Nişan Yüzüğü

Fiyatı:1998 TL

 

 

4.2022 – 2023 Gümüş Nişan Yüzüğü Modelleri Nelerdir?

Altının renginden dolayı altın rengi bazı insanlar tarafından tercih edilmeyebilir. Bu yüzden de rağbet genel olarak gümüş detaylara kaçabilir. Gümüş yüzüklerde altından ziyade tercih edilebilecek bir çok model mevcuttur. İşlemeli modeller 2022 ve 2023 yılları arasında da karşınıza çıkacaktır. Gümüş yüzüklerde en fazla tercih edilen tür gümüş yüzüğün üzerine direkt olarak isim yazılması (bazen isteğe göre tarihte atılıyor) oldukça tercih edilen modeller arasındadır.

Bunlardan farklı olarak kare kare olan detaylar göze çarparak tektaşınızla adeta uyum içerisinde olacaktır. Gümüş yüzüklerde tek çizgi olan modellerde sürekli olarak kullanılan modeller arasındadır.

-Kişiye Özel Gümüş Nişan Yüzüğü

Fiyatı: 179.90 TL

 

 

-Arapça İsimli Model

Fiyatı: 199 TL

 

 

-El İşi Nişan Yüzüğü(gümüş)

Fiyatı:125 TL

 

-Gümüş Alyans

Fiyatı: 250 TL

 

-İşlemeli Şık Gümüş Alyans

Fiyatı: 149.90 TL

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?