Karatay Diyeti Nedir,Nasıl Yapılır,Kaç Kilo Verdirir? | Kızlara Moda

Karatay Diyeti Nedir,Nasıl Yapılır,Kaç Kilo Verdirir?

Karatay Diyeti Nedir,Nasıl Yapılır,Kaç Kilo Verdirir?

Canan Karatay Kimdir?

 

Canan Karatay aslen Elazığlı olup 2 Mart 1943 tarihinde dünyaya gelmiştir. Mesleği Kalp ve İç hastalıkları profesörlüğüdür. İstanbul Bilim Üniversitesinde de bir dönem rektörlük yapmıştır. Liseyi Amerikan Lisesinde bitirip üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır. Alanında bir çok eğitimler almış ve başarılar sağlamıştır hatta Türkiye’de ilk kez atar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan ilk doktor olarak tarihe kazınmıştır. Mesleğine oldukça bağlı ve mesleği konusunda bilgileri oldukça yüksek olduğu bilinmektedir. Alanında bir çok konuda tecrübe edinmiş ve insanlar için yarar sağlamıştır. Şimdi de onun adı ile sunulan Karatay diyeti ne imiş ona bakalım.

 

 

 

Canan Karatay Diyeti Nedir?

 

Yaz ayının gelmesiyle birlikte kilo problemi yaşayanlar ve kilo ile alakalı sıkıntı çekenler daha güzel ve daha zayıf görünmek isteyenler diyet yapmak için bir çok araştırmaya başladı bile fakat diyet ile alakalı bir çok liste ve birden fazla kendini diyet konusunda kanıtlamış listeler mevcut. Bu diyet listeleri arasından zaman zaman hangi diyet listenize uyacağınıza  karar vermeniz oldukça zor olmaktadır. Çünkü diyet yapmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir hem zor hem de meşakkatli bir iştir ve oldukça sabır gerektirir. Araştırma yaptığınız zaman bulmuş olduğunuz diyet listeleri vücudunuz açısından zararlı olabilir. Diyet yapmaya karar verdiğiniz zaman mutlaka araştırma içerisinde olmanız önerilir. Diyet yaparken vücudunuzun alması gereken besinleri düzenli olarak ve saati saatine alınması gerekmektedir. Aksi takdirde kilo verirken vücudunuzda bir çok problemi beraberinde getirebilirsiniz. Canan Karatay bu hususta kendini ve bilgisini kanıtlamış insanlardan sadece bir tanesidir. Karatay, sağlıklı bir yaşam konusunda ve diyet konusunda da kitap yazmıştır bu kitaplar okunan kişiler tarafından beğeni kazanmış ve tavsiye edilmiştir.

 

 

 

Canan Karatay Diyetinin Kuralları Nelerdir?

 

  • Canan Karatay diyeti denildiğinde ilk olarak ve en önemli madde olarak hatta zaman zaman Canan Karatay denildiği zaman akla ilk gelen şey  Ekmektir. Karatay diyetinde ekmek kesinlikle yasaktır. Ekmek yemek hem tat alma duyusunda bozukluk hem de kan şekerinde yüksekliğe sebep olmasından dolayı şişmanlığı da arttırarak diyet yapmanıza büyük bir engel çıkarabilir.
  • Şeker, tuz, un gibi gıdalarda uzak durmanız gereken 3 beyaz olarak zararları tarihe geçmiş besinlerdir. Tuz yemek eğer kalp rahatsızlığınız varsa kalbinizi daha fazla tetikler, astım krizlerini uyararak mide kanserine davetiye çıkartır. Şekerin vücudumuz için herhangi bir yararı yoktur belli bir süre çayınıza şeker atmazsanız eğer buna alışır ve şekeri tamamen hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Zarar olarak da hafızayı zayıflatır ve yine kanser riskini çoğaltır.
  • Bu diyette uyulması gereken en önemli kurallardan bir tanesi de unlu gıdalar, ekmek, ve sağlıksız olan karbonhidrattan uzak durulması gerekmektedir. Karbonhidratı çok fazla vücudunuza aldığınız takdirde hem kilo almanızı sağlayacak hem de kan şekerinizi yükseltecek ve buda çeşitli rahatsızlıkları beraberinde getirecektir.
  • Hem Karatay hem de diyet yapmayan insanlar içinde oldukça önemli olan bir diğer nokta cips, kola, jelibon, gazoz, fanta gibi hem gazlı hem de abur cubur listesinde olan yiyecekleri kesinlikle hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir. Sağlık açısından da oldukça ileri döneminizi tetikleyen bu gıdalar çeşitli hastalıkları beraberinde getirir. Bu zayıflama programında uyulması gereken kurallar bu şekilde baş göstermektedir.

 

 

 

Canan Karatay Diyetinde Öneriler Nelerdir?

 

Canan Karatay diyeti, tamamen sağlık odaklı bir diyet listesi ön görülerek hazırlanmıştır sağlığınız açısından oldukça faydalı ve kilo vermenizde yine yararı olduğu bilinmektedir. Bu yöntem için önerileri de söz konusudur bunlar;

  • Ekmeği hayatınızdan çıkardığınızı varsaydığınız da ekmek yeme ihtiyacınızı kuruyemiş ile karşılayabilirsiniz. Kuruyemişi günde bir avuç tüketmek (fındık, badem, kuru üzüm vb.) sağlığınız açısında faydaları saymakla bitmemektedir.
  • Vücudumuzun alması gereken su miktarı erkekler de ve bayanlar da farklılık gösterebilir. Günde en az 2 litre su tüketimini ihmal etmemeniz gerekmektedir.
  • Sadece diyet yaparak ve yediğiniz yemeklere dikkat etmekle diyet yapmak yerine hem kilo vermenizi daha sağlıklı ve daha fazla hızlandırabilirsiniz. Bunun içinde günde mutlaka egzersiz yapmanız ya da yürüyüş yapmanız gerekmektedir.

 

Karbonhidrat Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır,Kaç Kilo Verdirir?

 

Canan Karatay Diyetinde Serbest Olan Besinler ve Diyet İçerisinde Olan Yiyecekler Nelerdir?

 

  1. Karatay diyet listesi kesinlikle günde 8-10 bardak (günde 2 litreye tekabül etmesi gerekmektedir.) su içilmeyi öğütler.
  2. Diyet yapmaya başladığınız an diyetinizle birlikte akşamları ya da sabah saatlerinde 1 saat en az yürüyüş yapılmalıdır.
  3. Alkol içeren, gazlı içecekler (kola, fanta ,gazoz) gibi içecekler yasak olmakla birlikte cips ve abur cubur kesinlikle yasaktır ve hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir.
  4. Karbonhidrat oranı yüksek olan gıdalar pirinç, ekmek, patates ve makarnayı yememeniz gerekmektedir. Bunlar yerine takviye gıdalar yiyebilirsiniz.
  5. Ekmeğe çok düşkünseniz eğer ekmeğin yerini tamamlamak için ceviz, fındık, fıstık, badem gibi kuruyemiş çeşitlerini tüketebilirsiniz.
  6. Yemeklerinizi pişirme sürenizi biraz daha uzun tutabilir ve ısınızı azaltabilirsiniz böylece yemek yavaş yavaş daha iyi ve sağlıklı bir şekilde pişecektir.
  7. Kahvaltı günün en önemli ve yapılması gereken öğünlerden bir tanesidir. Diyet yapsanız ve yapmasanız dahi kahvaltı yapmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekmektedir. Bu kilo verme yönteminde kahvaltının büyük bir önemi vardır protein ve kalori açısından zengin gıdalar tercih edilmelidir.
  8. Yapmış olduğunuz yemeklerde Ayçiçeği yağı kullanmak yerine zeytinyağı ya da pişirmiş olduğunuz yemeğe göre tereyağı kullanmanız gerekmektedir.
  9. Diyetiniz esnasında meyve yemeği ihmal etmemeniz gerekmektedir. Karatay diyetinde ise 1 porsiyon meyveyi tüketmeniz gerekmektedir. Öğlen öğününde meyve yiyebilirsiniz.
  10. Canan Karatay diyet listesi için sabah kahvaltısı menüsünde süt, şekersiz çay, haşlama yumurta, eğer kırma yumurta seviyorsanız pastırmalı yapabilirsiniz, beyaz peynir, zeytin, menemen ve kuruyemiş çeşitleri (fındık, fıstık, ceviz, badem) tercih edildiği bilinmektedir. Zeytini sade olarak sevmiyorsanız eğer küçük bir kaba zeytinyağı koyup kekik ile süsleyip yiyebilirsiniz.
  11. Bu kilo verme yönteminde akşam saatlerinde yemek yemek kesinlikle yasaktır. Akşam yemek yeyip hareket etmemek kilo almanıza katkı sağlar.

 

 

Canan Karatay Diyetinde Yasak Olan Besinler Nelerdir?

 

  • Ekmek vb gıdalar yasaktır. (kilo almanıza yardımcı olur)
  • Beyaz şeker ve diğer şeker ürünleri tüketilmemelidir.
  • Meyvelerden karpuz yasaktır çünkü içeriğinde yüksek miktarda şeker bulunmaktadır.
  • Meyvelerden kavun yasaktır karpuz ile aynı özelliği taşımaktadır.
  • Üzüm ve incir, muz diğer meyvelere göre şeker oranı yüksekliğinden dolayı yasaktır.
  • Karbonhidrat gıdalardan olan makarna, pirinç, patates yasaklı olan gıdalar arasındadır. (fazla tüketildiğinde kilo almanızı desteklemektedir.)
  • Ayçiçeği yağı, margarin kullanılmamalıdır. (sağlık açısından da zararlıdır)
  • Hazır meyve içeren yoğurtlar tüketilmemelidir.
  • Tatlandırıcılar ve abur cubur gıdalar, asitli içecekler kesinlikle yasaktır. (bu gıdalar kanser etkisini arttırır diyet yapmasanız bile kesinlikle yeme alışkanlığınızı bırakmalısınız. İleride daha büyük sorunlara yol açabilir.)

 

 

Canan Karatay Diyetinde Alınması Gereken Besinler Nelerdir?

 

  • Tereyağı (yemeklerde kullanılması gereken yağ çeşididir ve sağlıklıdır.)
  • Zeytinyağı,
  • Meyvelerden ayva, erik, armut, şeftali, çilek, kiraz, elma tüketebilirsiniz ara öğünlerinizde,
  • Kuruyemişlerden fındık, badem, ceviz, fıstık tüketilmelidir. ( kavrulmuş olmamasına özen gösterilmelidir.)
  • Ayran ve yoğurt yemek aralarında kullanılmalıdır. İçecek olarak ayran diyetinizde tercih edebilirsiniz.
  • Bütün sebze çeşitlerini tüketebilirsiniz. (Roka, turp, salatalık vb)

Bel Çevresindeki Yağlardan Kurtulma Yolları

 

Bu Zayıflama Yönteminde Yemek Zamanları

 

Kahvaltı: 08:00 ile 09:00 saatlerinde yapılmalıdır.
Ara öğün: Saat 10:00’da ara öğün yapılmalıdır.
Öğle yemeği: 13.00 ile 14.00 saatleri arasında yenmelidir.
Ara öğün: Saat 15:00 ara öğün yapılamalıdır.
Akşam yemeği:18:00 ile 19:00 saatleri arasında akşam yemeği yenmelidir.

Zamana uymanız daha kolay zayıflamanız anlamına gelecektir. Mümkün oldukça zaman uyarak düzenli bir şekilde uygulayın. Zamanı kaçırdığınızda elbetteki büyük problem olmaz sadece kilo verme işlemi az miktar daha azalabilir ya da yavaş ilerleyebilir.

 

 

 

Karatay Diyetinin Zararları Nelerdir?

 

Her diyetin zararı olduğu gibi bu diyetin içerisinde de vücudumuza ve bize zarar verecek durumlar söz konusudur. Karbonhidrat zararlı bir besin kaynağı olmakla birlikte ki bu zarar çok fazla tüketildiği zaman bize zarar vermektedir. Günlük olarak alınması gereken karbonhidrat besinlerini örnek olarak çavdar ekmeği, esmer ekmek, buğday ekmek ve kepek ekmeği gibi gıdalar B vitamini ve karbonhidrat açısından yararlıdır. Ancak diyet listesinde kesinlikle tüketilmemesi gereken gıdalar arasında yer aldığından dolayı ve yetersiz karbonhidrat besinlerini yeteri kadar tüketmemenizden kaynaklı olarak vücudumuz da ileri ki dönemlerde zarara sebep olabilir.

  1. Bu program karbonhidrat karşıtı protein bazlı diyettir. Karbonhidrattan sağlanan vitamin vücudumuza alınmadığı zaman sağlık açısından ileride problemlere yol açabilir.
  2. Diyet listesi, karbonhidrat yetersizliğinden kaynaklı olarak baş ağrısı, baş dönmesi ve halsiz ile gün içerisinde karşılaşmanız mümkündür.
  3. Meyve tüketiminde sınırlar olmasından kaynaklı olarak cildinizde kuruma, daha erken yaşta yaşlanma belirtisi, tırnaklarınızda kırılma ile karşılaşabilirsiniz.
  4. Yağ besinlerinden olan dana ve tereyağı çok fazla tüketilmesinden kaynaklı olarak kolesterol de yükselme ve kalp damar gibi hastalıkların ortaya çıkmasında rol oynamaktadır.
  5. Bu yönteme bağlı olarak karbonhidrat alımlarının azalmasından ve protein alımlarının yükselmesinden dolayı ileride kan değerlerinizde farklılık gözler önüne çıkabilir.

Dr. Mehmet Öz’ün Zayıflatan İçeceği

 

Karatay Diyeti Kaç Kilo Verdirmeye Yardımcı Olur?

 

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından yapılan ve sadece diyet yapmak açısından değil sağlıklı beslenmeye sahip olmak bakımından da oldukça özenle oluşturulmuş bir listedir. Karatay diyeti, sadece düzenli bir zayıflama metodu olarak kullanılmak yerine daha sağlıklı bir yaşam ve beslenme algısı yaratarak aslında hayatınız açısından bakıldığında bir çok fayda sağlar. Bu programda tokluk hissi çok fazla oluştuğundan verilen kilolar tekrardan alınmamaktadır. Doğru ve düzenli olarak diyet yapıldığı takdirde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Bilinen ve söylenene göre ayda 13 kilo verilebilir 13 kilo vermek için sıkı bir diyet yapılmalıdır. İnsanların çok fazla diyet üzerine düşmeden verilebilecek kilo endeksi ise ay bazı olarak bakıldığında 8-10 ya da 4-8 arasında değişiklik göstermektedir. Sağlıklı besinlerden oluşan bu diyeti istikrarlı bir şekilde yaptığınız zaman istediğiniz vücut ölçülerine sahip olmanız mümkündür. Şimdi de Karatay diyeti örnek menü ne imiş ona bakalım.

 

 

 

Canan Karatay Diyetinde 7 Gün Boyunca Uyulması Gereken Diyet Listesi Nedir?

 

Diyetin 1. Günü yapılması gerekenler;

Kahvaltı öğünü: Kahvaltı günün en önemli saatidir. Kesinlikle evden çıkmadan önce kahvaltı yapmak şarttır. Kahvaltı esnasında 2 adet yumurta haşlama olarak yiyebilirsiniz. Eğer haşlama tercih etmiyorsanız yumurtayı kırarak tereyağı ile tüketebilirsiniz. Tuz siyah zeytin ya da yeşil zeytin 10-15 adet tüketebilirsiniz, 1 adet beyaz peynir tercihe göre kibrit kutusu büyüklüğünde olabilir. Kuruyemiş olarak kuru kayısı ve 1 avuç ceviz faydalı olacak ve sizi tok tutacaktır.

Ara öğün: Ara öğünlerde insilün düşmemesi açısından oldukça önemlidir tercihinize göre meyve ya da sebze tüketebilirsiniz.

Öğle yemeği: 3-4 kaşık dana haşlama (söğüş olarak da yiyebilirsiniz) 1 tabak salata bol yeşillikli bir salata tercih edebilirsiniz (salatalarda kullanılması gereken yağ zeytinyağı olmasından dolayı 1 çay kaşığı zeytinyağı ya da bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz.) tuzsuz olmasına özen gösteriniz. İçecek olarak ayran tüketmelisiniz.

Ara öğün: Şekersiz çay, yarım çay bardağı ceviz ya da badem

Akşam yemeği: 1 porsiyon kızarmış balık (zeytinyağı ile kızartılmış olmalıdır) balığın yanında tabi ki olmazsa olmaz salata. Salata içeriği olarak roka, turp, yeşil soğan karışımı yapabilir üzerine limon sıkabilirsiniz.

Ek olarak 1 gün boyunca 2 litre su içmeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir. 1 saat yürüyüşle yine diyetinize katkıda bulunabilirsiniz.

 

Diyetin 2. Günü yapılması gerekenler;

Kahvaltı öğünü: 2 adet yumurta tercihinize göre sahanda pastırmalı yumurta, 10-15 adet siyah ya da yeşil zeytin, yeşillik, 4-5 adet çeri domates, 3 adet biber, içecek olarak süt ya da şekersiz çay tüketebilirsiniz. Kuruyemiş olarak da badem ya da fındık tüketebilirsiniz.

Ara öğün: 1 kase yoğurt ve şekersiz olmak kaydıyla Türk kahvesi içebilirsiniz (Günde 1 ya da 2 adet Türk kahvesi oldukça sağlıklıdır)

Öğle yemeği: 1 tabak zeytinyağlı fasulye ekmek olmadan ya da etli sebze tüketebilirsiniz. İçecek olarak ayran ve ayran yerine 1 kase yoğurt tüketebilirsiniz.

Ara öğün: 1 bardak bitki çayı ve badem tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği: Balık (ızgara olarak tüketebilirsiniz) yanında bol yeşillik içeren salata tuzsuz olmasına özen gösteriniz. İçecek olarak su tüketebilirsiniz (limonlu su tercih sebebidir).

Akşam yemeğinizin saat 8’den önce olmasına özen gösterin ve yürüyüş yapmayı 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

 

Diyetin 3. Günü yapılması gerekenler;

Kahvaltı öğünü: 2 adet haşlama yumurta ( her sabah mutlaka tüketilmelidir) 10-15 adet zeytin, 1 tabak yeşillik, 2 adet küçük salatalık, beyaz peynir, yeşil çay ve 10 adet yer fıstığı (tuzsuz tüketilmelidir)

Ara öğün: 1 kase yoğurt ve Türk kahvesi

Öğlen yemeği: Zeytinyağlı olmak şartıyla Barbunya 2-3 adet yağsız köfte, mevsim salata, bol su ve tuzsuz olmak şartıyla ayran tüketebilirsiniz.

Ara öğün: 1 tabak meyve ve ardından yeşil çay tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği: 3 ya da 4 adet kanat, yoğurtlu semizotu salatası (zeytinyağlı olmalıdır).

Bol su ve yürüyüş ile diyetinizin 3. Gününü bu şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

Diyetin 4. Günü yapılması gerekenler;

Kahvaltı öğünü: Dereotlu sahanda yumurta ya da haşlama tercih etmiyorsanız 2 adet olmak kaydıyla haşlama yumurta tüketebilirsiniz. Otlu peynir (tuzsuz yağsız olmalıdır) 4 adet çeri domates ve yine 10-15 adet zeytin tüketebilirsiniz. İçecek olarak süt ya da bitki çayı.

Ara öğün: 1 çay bardağı fındık ve badem karışımı ekstra olarak da 1 kase yoğurt.

Öğlen yemeği: 1 tabak dana haşlama,  4 ya da 5 adet pirzola, 1 kase yoğurt ve salatalık domates içeren salata tüketebilirsiniz.

Ara öğün: Tercihinize göre bitki çayı ya da şekersiz Türk kahvesi içebilirsiniz.

Akşam yemeği: 1 porsiyon balık kızartması, mevsim yeşillikleri, 1 tabak kırmızı soğan (çok hafif tuz ekleyebilirsiniz ve zeytinyağı karışımı yapabilirsiniz) tercihinize göre zeytinyağlı barbunya tüketebilirsiniz.

Yürüyüş ve bol bol su tüketimine özen gösteriniz.

 

Diyetin 5. Günü yapılması gerekenler;

Kahvaltı öğünü: 2 adet yumurta ve peynirli omlet, 10 ya da 15 adet zeytin tuzsuz olmak şartıyla, 3 adet çarliston biber, maydanoz, süt ya da çay tüketebilirsiniz. Meyve olarak kahvaltıdan sonra 1 adet elma ya da mevsimine göre çilek yiyebilirsiniz.

Ara öğün: mevsim meyvesi ya da 1 avuç ceviz içi tüketebilirsiniz.

Öğlen yemeği: 1 kaseden az bulgur pilavı, bir porsiyon tavuk şiş bol yeşillikli salata ile tüketebilirsiniz. Tercihinize göre 1 kase yoğurt yiyebilirsiniz.

Ara öğün: 1 adet rendelenmiş havuç ya da 1 elma ve yer fıstığı tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği: Kuru fasulye piyazı yanında kuzu pirzola ve bol yeşillikli salata 1 adet portakal tüketebilirsiniz.

Bol bol su içmeyi ihmal etmeyiniz.

 

Diyetin 6.günü yapılması gerekenler;

Kahvaltı öğünü: 2 adet yumurta, dereotlu ve peynirli sahanda yumurta, 10 ya da 15 adet zeytin tuzsuz olmalı, 1 adet peynir, çeri domates ve salatalık tüketebilirsiniz. İçecek olarak süt ya da bitki çayı.

Ara öğün: 1 avuç ceviz içi tüketebilirsiniz.

Öğlen yemeği: Izgara kuzu pirzola, bol yeşillikli salata içerisine keten tohumu eklemenizde fayda vardır. Tuzsuz ayran.

Ara öğün: Portakal ve çilek tüketebilir akabinde yeşil çay tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği: Balık ızgara tava (zeytinyağı ile pişmelidir) turp, salatalık, domates ve yeşillik içeren bir salata tercihe göre 1 tabak roka da yiyebilirsiniz.

Bol su içmeli ve yürüyüş yapmalısınız.

 

Diyetin 7. Günü yapılması gerekenler;

Kahvaltı öğünü: Diyetinizin ilk haftasının son kahvaltısında pastırmalı yumurta ve 2 adet haşlanmış yumurta 10 ya da 15 adet zeytin, 1 kibrit kutusu peynir, salatalık ve domates tüketebilir içecek olarak ise bitki çayı (yeşil çay ya da papatya çayı)  ya da süt içebilirsiniz.

Ara öğün: Badem ve fındık karışımını bir avuç olarak yiyebilirsiniz.

Öğlen yemeği: Kuru fasulye yemeği, 1 kaseden az bulgur pilavı, 3 adet çarliston biber, biftek yanında yeşillik salatası tüketebilirsiniz.

Ara öğün: 1 adet elma ve yoğurt tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği: 1 porsiyon dana şiş yanında yeşillikli salata tüketebilirsiniz.

Bol bol su içmeyi unutmayınız.

 

 

 

Karatay Diyeti Videosunu da İzleyebilirsiniz

 

Canan Karatay Diyeti Yapanların Yorumları Nelerdir?

 

Karatay diyeti yapan bir çok insan bu diyet sayesinde istediği kilo oranına (düzenli ve sıkı yaptığı takdirde) ulaşmıştır. Diyet sonucunda gördüğünde ise gayet mutlu olmuştur. Bu diyeti düzenli olarak yapan ve sonucunu alan kişiler bir çok mecradan Prof.Dr. Canan Karatay’a teşekkürlerini beyan etmişlerdir. Diyet sonucunda sadece kilo vermekle kalmayıp bu yönteme  sürekli olarak devam etmek istemeleri ve bu diyetin sağlık açısından da kendilerine fayda sağladığı insanlar tarafından düşünülmektedir. Zararları oldukça tartışılmış konular arasındadır buna rağmen bu diyeti yapıp ciddi anlamda kilo veren bir çok insan bulunmaktadır. Aslında bakıldığı zaman bir çok diyet vücudumuz açısından zarara yol açmaktadır. Fakat her diyette takviye besinler olmasından dolayı rahatlıkla yapılabilir.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?