Bel Çevresindeki Yağlardan Kurtulma Yolları | Kızlara Moda

Bel Çevresindeki Yağlardan Kurtulma Yolları

Bel Çevresindeki Yağlardan Kurtulma Yolları

Ülkemizde birçok kadın bel bölgesinde bulunan fazla yağlardan oldukça şikayetçi durumda. Bazıları diyet yaparak bu yağlardan kurtulmaya çalışmakta ve çok az bir kısmı bunu başarabilmekte. Çoğu kadın ise diyet yapıp sonuç alamadıklarından şikayetçidir. Çünkü sadece diyet yaparak bu yağlardan kurtulmak çok zordur. Peki, bel çevresinde bulunan yağlardan kurtulmak için neler yapabiliriz? Sizin için bu sorunun yanıtını araştırdık ve bazı önerileri bir araya getirdik.

Cilde İyi Gelen Vitaminler

Öncelikle hareket etmek yağlardan kurtulmanız konusunda en yararlı iş olacaktır. Özellikle sabah erken saatlerde yürüyüş yapmak yağların eritilmesinde önemli rol oynamaktadır. Eğer çalışan bir kadınsanız sabah erken kalkıp kahvaltıdan önce 1 saat kadar yürüyüş yapmanız yararlı olacaktır. Fakat çalışmıyorsanız ve ev hanımıysanız kahvaltıyı biraz daha geç yaparak sabah yürüyüşü yapabilirsiniz. Ayrıca sabah yürüyüşlerinizi kesinlikle aksatmamanızı öneririz.

16840

Diyet ve egzersizlere başlar başlamaz tartıya çıkmayın. Günde kaç kilo verdiğinizin ilk başlarda hiçbir önemi yok. Diyetinize sadık kalıp egzersizlerinizi düzenli olarak yapıyorsanız zaten kilo vermeye başladınız demektir. Fakat her gün tartıya çıkıp az da olsa kilo verdiğinizi fark ederseniz kendinizi ödüllendirmek için diyeti kısmen de olsa bozabilirsiniz. Bunun için tartıyı haftada 1 kere kullanın.

su

Tatlılardan uzak durmak oldukça zordur. Özellikle de diyet yapıyorsanız bu durum daha da zorlaşmaktadır. Fakat tatlı isteğinizi bastırmak diyetinizin devamı için önemlidir. Tatlı isteğinizi bastırmak için hamurlu ve şerbetli tatlılardan uzak durup, meyveleri tercih edebilirsiniz. Mesela meyvelerin üzerine kremşanti ekleyerek yiyebilirsiniz. Tabi ki kremşanti yağsız sütten yapıldıysa.

su-icen-kadin

Tuzdan uzak durmanızda da fayda var. Tuz, hem ciddi hastalıklara hem de kilo artışına neden olmaktadır. Bu nedenle tuzu mutlaka asgari düzeye indirin.

Yaptığınız egzersiz biçimlerini değiştirmeniz de yararlı olacaktır. Yaz aylarında yüzmeye, kış aylarında fitness’a gidebilirsiniz. Bu şekilde farklı egzersizler yaparak hem yağlardan rahat bir şekilde kurtulur hem de sıkılmamış olursunuz.

tarti-2

Yemeklerinizi yemeden önce bir bardak su içmeniz doyma hissinizi kolaylaştırır. Böylelikle daha az yemek yemiş olursunuz.  Ayrıca gün içinde de bol su içmeye özen gösterin. Çünkü su metabolizmayı hızlandırarak yağ yakılmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra güne başlarken bir bardak limonlu su içmenizde yağlardan kurtulmanızda etkili olur. Ayrıca yemeklerinizi kendiniz hazırlayın. Çünkü diyet dönemindesiniz ve yemeğinizde kullanılan malzemeleri bilmelisiniz. Buna ek olarak doğal ürünleri tüketmeye de özen gösterin.

tarti

Tüm bunlara ek olarak uyku düzeninizi oturtmaya çalışın. Erken yatıp erken kalkmak kilo verme konusunda önemli noktalardan biri. Ayrıca düzenli nefes alıp vermek de yağ yakımı için önemlidir. Ateş solunumu denilen tekniği gün içerisinde 5 defa uygulayarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?