Bepanthol Onarıcı Bakım Merhemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bepanthol Onarıcı Bakım Merhemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bayer markası tarafından üretilen ve herkes tarafından bilinen bir kremden bahsedeceğiz. Krem nemlendirme özelliği ile öne çıkar. Çoğunuzun bildiği bepanthol onarıcı bakım kremi yazımıza konu edeceğiz. İçeriği çok faydalı bir kremdi ve cilt sorunlarının giderilmesinde son derece harika işler yapar. Bepanthol onarıcı bakım merhemi tahriş olan ya da olmak üzere olan bölgelere sürüldüğü zaman cildi hızlı bir şekilde onarır. Cilt üzerine sürüldüğü zaman hızlı bir şekilde etki eder ve cildin sağlıklı görünümüne kavuşmasını sağlar. Yenileme hızı çok yüksektir. Sağlık açısından olduğu kadar güzellik açısından da kullanılabilecek bir kremdir. Herkesin evinde bulunması gereken kremlerden bir tanesidir. Sadece sağlık sorunlarında değil işi gereği derisinin üzerinde sorunlar oluşan kişilerin de çantalarından eksik etmemesi gerekir. Kremi sürdükten sonra cildinizde olan değişimi hemen fark edebilirsiniz.

 

 

Bepanthol Onarıcı Bakım Kremi Hakkında

 

Bayer firmasının bir ürünü olan bu krem 30 gramlık tüplerde satışa sunulur. Hekimlerin tercih ettiği ilaçlardan bir tanesidir. Bu krem reçete ile satın alınabilir. Ancak reçeteli olsa bile sigorta tarafından karşılanmaz. En önemli özelliği nemi kaybolan ve tahriş olan ciltleri tedavi etmektir. Aslında bir bakım kremi olduğu söylenebilir. Bundan dolayı tek bir sorun için değil sürekli kullanımlar için de uygundur. Kalınlaşmaya ve tahriş olmaya meyilli diz, dirsek ve topuk gibi vücut bölümlerinde kullanılabilir. Yumuşak bir formülü vardır. Kremi bir kere kullananlar bu kremin en favori ürünleri olduğunu hemen söylerler. Kremi sürdükten sonra kremli bölgeyi yıkamaya ya da üzerini kapatmaya gerek yoktur.

 

 

Etken ve Yardımcı Maddeleri ve İsimleri

 

Kremin içeriği hemen hemen her yaş için son derece güvenlidir. Bakım ürünü olarak çok işe yarar. Vitamin içerdiği için cildi besler. Etken maddesi dekspantenol olan Provitamin B-5’dir. Bu vitamini çok fazla duymuşsunuzdur. Kremin yardımcı maddeleri ise su, nemlendirici ve yağdır.

 

 

Bepanthol Onarıcı Bakım Merhem Hangi Durumlarda Kullanılır?

 

Bu kremin hangi cilt sorunlarında kullanıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Size bunları liste halinde açıklayalım;

  • Kuru ciltlerin nemlendirilmesinde
  • Kuru ciltlere bağlı sorunların iyileştirilmesinde
  • Soğuktan ya da başka bir nedenden dolayı çatlayan dudakların tedavisinde
  • Topuklarda oluşan çatlakların tedavisinde
  • Soğuk yanığı denen durumlarda
  • Cildin yenilenmesi için
  • Cildin canlı görünümünün sağlanmasında
  • Sivilce tedavisinde destek olarak
  • Rüzgardan etkilenen cilt bölgelerinde
  • Esnekliğini kaybetmiş deri üzerinde
  • Cilt üzerindeki doku hasarlarında
  • Kış boyunca cildin sağlıklı olmasında
  • Derinin sert kısımlarının yumuşatılmasında
  • Topuk, dirsek ve dizlerde

 

 

Kullanım Şekli Nasıldır?

 

Bu kremi günde iki sefer sürmeniz yeterli olacaktır. Eğer kremi sadece nemlendirici etkisi için kullanacaksanız sadece bir defa da uygulayabilirsiniz. Krem yağlı bir his bırakmadan cilt üzerinde kolay bir şekilde emilir. Kremin özel bir kullanım bölgesi yoktur. Bütün vücutta rahatlıkla kullanılabilir. Yüz, eller, ayaklar, topuklar, dirsekler, parmaklar yani her nerede sorun varsa oraya sürülebilir. Kremin uygulamasını şu şekilde yapabilirsiniz;

  • Uygulama bölgesini temizleyin
  • Az miktarda kremi uygulama bölgesine ince bir tabaka halinde ve masaj yaparak yedirin
  • Çok fazla çatlak olan bölgelere biraz daha yüksek miktarlarda sürülebilir
  • Kremi sürdükten sonra cilt üzerinde iz bırakmadan hemen emilecektir
  • Bir veya iki kez uygulama yapmanız yetecektir

 

 

Yan Etki Gösterir Mi?

 

Kremin içeriğinde cilde zarar verecek bir madde yoktur. Renklendirici ve katkı maddesi içermediği için zararı da olmaz. Kremin doğal bir yapısı vardır. İçeriğinden dolayı yan etki oluşturma ihtimali de oldukça düşüktür. Yine de etken maddeye alerjisi olanların bu ilacı kullanmaları sakıncalıdır. Nadiren hafif kızarıklık, batma ya da yanma hissi oluşabilir. Çok daha ciddi bir sorun olması halinde kremi sürmeyi kesebilirsiniz. Özellikle doğal ürünleri sevenlerin en çok tercih ettiği kremlerden bir tanesidir. Kozmetik katkısı olmaması nedeniyle yan etkisi de çok azdır.

 

 

Bepanthol Onarıcı Bakım Kremi Fiyatı Nedir?

 

Bepanthol onarıcı bakım kremi fiyatı 30 gramlık tüplerde olanı için 19.90 TL’dir. 50 gramlık tüpler halinde olanı içinde fiyat 33.74 TL’dir. Görüldüğü gibi kremin fiyatı miktarına göre değişir. Kullanım yoğunluğunuza göre hangisini alacağınıza karar verebilirsiniz.

 

 

Bu Kremin Muadili Var Mıdır?

 

Kremin aynısının olduğunu söylemek zor ama etkileri benzer olanlardan kullanılabilir.  Muadilleri ise şöyle:

-Pantenol

-Pantomed

-Arko krem

 

 

Saklama Koşulları Nasıldır?

 

Krem 30 derecenin altıdaki sıcaklıklarda saklanır. Bu kremi saklarken çocuklardan uzak tutunuz diye bir kural mutlaka söylenemez ama dikkatli olmakta da fayda vardır. Son kullanma tarihi geçen kremleri kullanmayınız. Bir de kullandıktan sonra kremin kapağını mutlaka kapatın, krem özelliğini kaybedebilir.

İlginizi Çekebilir: Coresatin Krem ve Faydaları

 

En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

 

Soru 1: Hamile ve emziren kadınların kullanmasında bir sakınca var mı?

Cevap 1: Hamile ve emziren kadınlarda kullanımı ile ilgili bir kısıtlama yoktur ama her ihtimale karşı doktora danışmak da fayda vardır.

Tüm cilt tipine sahip kişiler deneyebilir ve kullanabilir. Herhangi bir cilde sahip olanlar için özel bir formül değildir.

Soru 2: Tüylenme yapar mı?

Cevap 2: Kıl köklerini beslediği söylenir ama tüylenme şikayetinde bulunan yok.  Tüylenme ile ilgili aklınıza bir soru takılmasın, kullanabilirsiniz.

Soru 3: Yüzde bölgesinde kullanılabilir mi?

Cevap 3: Yüzde ve vücudun birçok bölgesinde rahatlıkla kullanılabilir. Kremi her ihtimale karşı gözlerinize değdirmemeye çalışın. Ayrıca başka bir ürün bulamazsanız makyaj temizleyici olarak da kullanabilirsiniz.

Soru 4: Topuk çatlaklarında etkisi nedir?

Cevap 4: Topuk çatlağı sorunları için birebir olduğu söylenebilir. Kısa sürede topuklarınız yumuşacık olacaktır.

Soru 5: Sivilceleri geçirme konusunda bir fikriniz var mı?

Cevap 5: Kremin etken maddesi sivilceleri iyileştirmede de etkilidir. Ancak herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir.

Soru 6: Hangi cilt tipleri için uygundur?

Cevap 6: Kreme özel bir cilt tipi yoktur. Bütün cilt tiplerinde güvenle kullanılabilir. Yine de cildinizde bir süre deneyin ve olumsuz bir etkisi olursa kullanmayı bırakın.

Soru 7: Sivilce izlerim çok fazla, kremi kullansam izler geçer mi?

Cevap 7: Kremi düzenli olarak kullandığınız zaman sivilce izlerini de geçirdiği bilinir. Her gün sürmeyi unutmayın.

Soru 8: Bebekler için bu krem uygun mudur?

Cevap 8: Bebeklerinde çok fazla kullanan anne olduğu bilinir. Siz yine de doktora danışmadan bebeğinizde herhangi bir ilaç ya da ürün kullanmayın. Bebeklerde nasıl bir etki oluşacağı bilinmez.

Soru 9: Güneş yanığında sürebilir miyim?

Cevap 9: Güneş yanıklarında cildi onarıcı etkisi vardır. Sürdükten bir süre sonra güneşe çıkmamanız yeterli.

Soru 10: Yanıklar üzerinde nasıl bir etkisi vardır?

Cevap 10: Çok hafif yanıklarda kullanılabilir. Derin yanıklarda ise kesinlikle sürülmemesi gerekir. Yanık iyileştikten sonra cildin kendisini yenilemesi için sürülebilir.

Soru 11: Kilo alıp verdiğim için çatlaklarım oluştu. Çatlak giderici özelliği nedir?

Cevap 11: Kilo alıp vermeden dolayı oluşan çatlaklar için kullanabilirsiniz. Çatlaklarınız hafifleyecektir. Doğum öncesi de cildi nemlendirmek için uygun bir kremdir.

Soru 12: Genital bölgede kullanma konusunda bir sorun var mıdır?

Cevap 12: Genital bölgede tahriş olması durumunda ince bir tabaka halinde sürülebilir.

 

 

Kremi Kullananların Yorumları 

 

Bepanthol onarıcı bakım merhemi kullananlar yorumlarını şu şekilde paylaşmışlardır. Özelikle Tuba Ünsal’ın oynadığı reklamlardan sonra bu krem ile ilgili merak da artmıştır. Kullanıcı yorumları genel olarak çok olumlu. Herkes kremin bir mucize olduğunu ifade ediyor.

Hatice anlatıyor: Bu krem ile birlikte cildim bebek gibi oluyor. Güzellik ürünlerim arasında tek bırakamadığım kremdir. Faydaları o kadar çok ki. Bir kez bile olumsuz bir etki görmedim.

Harun anlatıyor:  Sivilce izlerimi geçirdiğine inanamıyorum. Cildimde nereye sürsem yepyeni bir hal alıyor. Bu krem kelimenin tam anlamıyla bir harika denilebilir.

Nimet anlatıyor: Topuk çatlaklarınız için hiç başka bir çare ya da yöntem aramayın. Her gün sürdüğünüz zaman topuklarınız yumuşacık oluyor.

Ceyda anlatıyor: Evinizden bu kremi eksik etmeyin. Soğuk günlerde ellerim o kadar çatlıyor ki artık acımaya başlıyor. Bu krem olmasa ne yapardım bilmiyorum.

Nihal anlatıyor: Yüzüme nemlendirici olarak başka krem sürmüyorum. Bir tek bu krem yetiyor. Başka bir kozmetik ürün kullanmama gerek kalmıyor.

Kerem anlatıyor: Soğuk havalarda korumak için yüzüme sürüyorum. Kar yağdığında bile cildimde en ufak bir sorun oluşmuyor. Kremi sürmezsem hemen yanma hissi başlıyor.

Ceyhun anlatıyor: İşim gereği dirseklerimi süreye masaya dayamak zorundayım. Dirseklerim de kötü bir görüntü ve kalınlaşma oluyor. Bu kremi sürerek dirseğimi yumuşatıyorum.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?