Karbonhidrat Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır,Kaç Kilo Verdirir? | Kızlara Moda

Karbonhidrat Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır,Kaç Kilo Verdirir?

Karbonhidrat Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır,Kaç Kilo Verdirir?

Diyet yapmak zaman zaman bizim hayatımızı etkileyen hatta bazı durumlar da bizi mutsuzluğa sürükleyen gösterilmesi gereken büyük bir sabır ve yürünmesi gereken uzun bir yoldur.Bunu bilerek de size bugün karbonhidrat diyeti  hakkında bilgiler vereceğiz.  Diyet yapmak görünüşte ne kadar kolay görünüyor olsa bile aslında işin içine girildiği zaman kendi hayatınızdan gösterdiğiniz büyük bir sorumluluk ve yük ile karşı karşıya kalmak demektir. Arkadaşlarınızla, iş çevrenizle, akşam evdeyken ya da dışarıda geziyor olduğunuz zamanlar da yemek yemeniz gereken durumlarda seçmeniz gereken alternatifler yok denecek kadar az. Yağlı, çok fazla tuzlu, ve bir çok yemeğin yasak olduğu zaman da ortama ayak uydurmakta hem zorlanıp hem de yiyeceğiniz yemeği bulmak oldukça zordur. Artı yanları olumsuz yanlarından çok daha fazladır. Diyet yapmayı seçtiğiniz an hayatınızın boyutu, fiziki görünümünüz artacak daha sağlıklı daha güzel ve kendinizi ayna karşısında zayıflamış gördüğünüz anlarda yaşamın tadına daha çok varacak her şeyden çok daha hoşnut olacak ve diğer günlerinize göre kendinizi daha mutlu hissetmeye başlayacaksınız. Herkesin sağlığı açısından mutlaka kilo problemi olunmasa bile sağlık açısından diyet ya da yediklerimize dikkat etmemiz gerekmektedir.

 

 

 

Karbonhidrat Diyeti Nedir?

 

Karbonhidrat diyeti diğer diyetlerden farklı olarak vücudunuza almanız gereken karbonhidrat miktarını vücudunuza göre ayarlayıp daha az oranlara indirip tok kalma hissini daha fazla arttırarak kilo verdirmeyi hedefleri arasına koyan ve karşımıza çıkan bir diyet türüdür. Açlık hissi oluşmaması için de şeker salgılanmasını (insülin) salgılamasını düşürmemeye çalışmaktadır.  Ana hedefi karbonhidrat diyetine başlamış olanların açlık hislerini azaltmaktır.

 

 

Bu Diyette Spora Gerek Var Mı?

 

Diyet yaparken spor yapmamayı kesinlikle ihmal etmemeniz spor yapmak sizin hem sağlığınız açısından hem de yaptığınız diyetle birlikte size ekstra destek sağlayarak kilo vermenizde hem yardımcı olacak hem de kilo verirken daha sağlıklı bir görüntü elde edeceksiniz. Öncelikle bu diyeti yapacak olanlar günde 1 ya da 2 kez mutlaka spor yapmalıdır diyetlerinizi spor ile desteklemelisiniz. Bunların dışında profesyonel spor ile uğraşan insanlar için karbonhidrat diyeti pekte uygun olmayabilir.

 

 

Karbonhidrat Diyeti Yaparken Yenilmesi Gereken Besinler Hangileridir?

 

Hemen hemen her diyette olduğu gibi vücudunuza günlük ya da haftalık olarak almanız gereken besinler derlenip toplanıp karbonhidrat diyetinde de birleşmiştir. Kesinlikle faydalı yiyecekler mevcuttur. Peki bu besinler nelerdir?

Kırmızı et: Kırmızı et adeta bir vitamin deposudur. Kırmızı et hayatımızın olmazsa olmaz besinlerinden bir tanesidir. Bunu alışkanlık haline getirmek hem bizim hem de vücudumuz açısından faydalı olacak bir yiyecektir. A,C,D,E,B16,B12 demir fosfat gibi vitaminleri içerisinde bulundurur ve daha dirençli olmamızı sağlar. Bunların dışında sindirim sistemi ve beyin sağlığınız açısından da oldukça önemlidir.

Balık: Et kadar balıkta vücudumuz için aynı derecede önemlidir. Her zaman mevsimin de olunmadığı zaman taze balık bulmak zor olabilir. Özellikle kış aylarında hafta da 2 ya da 3 kez tüketilmesi gereken önemli besin kaynaklarımızdandır. Omega3 deposudur, bağışıklık sistemi için oldukça faydalıdır, zeka seviyesinin yüksekte olmasını sağlar beynimiz için yardımcı bir besin kaynağıdır. İleri dönemlerde yaşanabilecek unutkanlıkları en aza indirir, kalp sağlığınızı iyileştirir ve kemiklerinizi güçlendirir. Mutlaka alışkanlık haline getirilmesi gereken çok önemli besin kaynağımızdır.

Yumurta: Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir. Yumurtanın her türlüsünü yemeliyizdir. Özellikle sabah kahvaltısında mutlaka en az 3 tane yumurta tüketmeniz gerekmektedir. En önemli özelliklerinden bir tanesi kanser riskini azaltır, kilo vermenizde yardımcı size yardımcı olur bu yüzden diyetlerde sık sık karşımıza çıkar, tokluk hissi yaratır.

Sebze: her sebzenin vücudumuz için farklı farklı yararları mevcuttur günün belirli bir zaman diliminde her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Cilt güzelliğiniz açısından da oldukça faydalıdır.

Meyve: meyve yemeyi akşam eve geldiğiniz zaman televizyon karşısında otururken alışkanlık haline getirip yemeniz gerekmektedir. Meyve de en az sebze kadar bizim için önem arz etmektedir. Şekeri dengelemesi açısından diyetlerde kullanılır.

Kuruyemiş: Fındık, badem, antep fıstığı, leblebi bir çok kuruyemiş mevcuttur. Badem ve fındık çok faydalıdır. Fındık kuvvet verirken omega 3 açısından da bademin önemli etkisi vardır. Günde bir avuç dahi olsa kuruyemiş tüketilmelidir.

Yoğurt: yoğurt karbonhidrat tüketmek yerine protein tüketilmelidir. Vücudunuz proteini daha iyi sindirir ve açlık hissinizi azaltır. Karbonhidrat diyetinde de açlık hissinizi azaltmasından dolayı kullanılmaktadır.

Tereyağı ve zeytinyağı: diğer yağlara oranlar vücudumuz için yararlı olan bir besin kaynağıdır. Özellikle köy tereyağı her sofrada bulunulması gerekir.

 

Dr. Mehmet Öz’ün Zayıflatan İçeceği

 

Bu Diyette Hangi Besinler Yenmez?

 

Diyetinizde yenilmesi gereken gıdalar olduğu gibi yenilmemesi yasak olan gıdalarda mevcuttur. Bunlardan bazıları;

  • Şeker, (insülin direnci meyveyle sağlanır)
  • Trans yağlar, (tereyağı ve zeytinyağı yenmelidir)
  • Tahıl grubuna giren bütün gıdalar
  • Yapay olan tatlandırıcılar (alınmaması gereken gıdalardır)

İşlenmiş gıdalar (konserve, dondurma, pastörize etme gıdaları kendi olağan durumundan ve doğallığından çıkartıp tamamen değiştirilmemesi gerekmektedir.

Karbonhidrat diyetine başlanıldığı an yukarıda yasak olan yiyecekler yenmemelidir.

 

 

 

Bu Diyet İle İlgili Tüm Ayrıntıları İçeren Videomuzu İzleyebilirsiniz

Karbonhidrat Diyetinin Ne Kadar Sürmesi Gerekmektedir?

 

Diyetiniz de kendinize 1 gün izin verip o gün istediğiniz gibi beslenebilirsiniz. Diğer kalan 6 gün boyunca diyete devam etmeniz gerekmektedir. Öncelikle 1 ay kadar vücudunuzun diyete alışması için düzenli olarak diyet yapmalısınız. Düzenli olarak 1 ay boyunca diyet yaptığınız takdirde 4 ila 8 kilo arasında zayıflamanız mümkündür.

 

 

 

Karbonhidrat Diyeti Programı 7 Günlük

 

Karbonhidrat diyeti için hazırlayacağınız ilk gün menüsü;

Kahvaltı: Tercihinize göre tereyağı ve zeytinyağlı bir omlet pişirebilirsiniz.

Öğle yemeği: Diyette de olduğu gibi sebze çeşitlerinden tercihinizi kullanıp 1 kase yoğurt ve bir avuç badem 1 adet elma eşliğinde öğlen yemeğinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Akşam yemeği: Izgara tavuk ve yanında yiyecek olduğunuz yeşillikle akşam yemeğinizi de bu şekilde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ilk gününüzün diyetini bu şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

Karbonhidrat diyetinin 2. Gün menüsü;

Sabah kahvaltısı: Sucuklu tereyağıyla pişirilmiş yumurta tercihinize göre pastırmalıda yapabilirsiniz. Yeşillik yiyebilirsiniz herhangi bir zararı yoktur.

Öğle yemeği: Bir avuç kuruyemiş bir tabak sebze ya da bir kase yoğurt

Akşam yemeği: tereyağlı somon ve meyve çeşitleri

 

Karbonhidrat diyetinin 3. Gün menüsü;

Kahvaltı: Tereyağında pişirmiş olduğunuz yumurta,

Öğle yemeği: Zeytinyağıyla birlikte içerisinde balık karıştırılmış salata

Akşam yemeği: Ekmek yemeden sebzeli hamburger ve meyve.

 

Karbonhidrat diyetinin 4. Gün menüsü;

Kahvaltı: Sebzeye ağırlık vermeniz dahilinde sebzeli bir omlet ve yanında yeşillik.

Öğle: Tavuklu bir salata ve meyve.

Akşam: Bonfile yemeği sebze eşliğinde bir avuç kuru yemiş.

 

Karbonhidrat diyetinin 5. Gün menüsü;

Kahvaltı: Sucuklu yumurta.

Öğle yemeği: Tavuklu salata (yağsız)1 avuç kuruyemiş.

Akşam yemeği: Hindi ızgara eşliğinde 1 adet meyve ya da 1 kase yoğurt.

 

Karbonhidrat diyetinin 6. Gün menüsü;

Kahvaltı: Sebzeli omlet ve 1 adet meyve.

Öğle yemeği: Köfte ve sebze ekmeksiz olmak kaydıyla.

Akşam yemeği: Yeşillik salatası 1 kase yoğurt 1 avuç ceviz.

 

Karbonhidrat diyetinin 7. Gün menüsü;

Kahvaltı: Pastırmalı sucuk (dilediğinize göre içeriğini değiştirebilirsiniz)

Öğle yemeği: Izgara tavuk ile birlikte semizotu salatası

Akşam yemeği: 8 adet tavuk kanadı ve 1 kase yoğurt.

 

Bel Çevresindeki Yağlardan Kurtulma Yolları

 

 

Karbonhidrat Diyetinin Faydaları Nelerdir?

 

1.Açlık hissinizi azaltır ve tok kalmanızı sağlar.

2.Diğer diyet programıyla karşılaştırdığınız da daha fazla kilo vermenizi sağlar.

3.Daha az karbonhidrat tüketmenizden dolayı yağların daha çabuk vücuttan atılmasına yardımcı olur.

4.Şekeriniz düşecek ve diyabet rahaTsızlığı riskiniz azalacak.

5.Yaşlanma sürecinizi uzatarak daha dirençli olmanızı sağlar.

6.Enerji seviyeniz normal günden daha fazla artar.

Diyetinizi düzenli olarak yaptığınız takdirde zayıfladığınız şahit olacak ve sağlığınız normal koşullardan daha sağlıklı olduğunuzu hissedeceksiniz. Oldukça faydalı ve yararlı etkileri mevcuttur almış olduğunuz besinler karbonhidrat gereksinimini yeteri kadar karşılayacak ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Diyetin herhangi bir zararı mevcut değildir 1 ay kadar yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır 1 ay dan sonra daha diyetisyene başvurup onay almanız ve kendinizi kontrol ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?